Resepi Biskut Choc Chip Ala Famous Amos 1. See more ideas about resepi biskut, biskut nutella, tart telur. Btw, Resepi asal biskut chip coklat ini dah disukat dengan penuh teliti oleh adik Danish, dan ia merupakan resepi, Jadi resepi ini adalah olahan dalam bentuk sukatan cawan daripada resepi adik Danish Harraz. Apa kata cuba resepi biskut nestum yang dikongsikan oleh Puan Hazlita Ishak ni. kalau kat dapur tu ada lagi stok nestum , apa kata anda cuba biskut jejari nestum . Saya bangga kerana semua anak dara saya sangat pandai dalam bab memasak berbanding dengan saya sendiri ketika berada di usia mereka. telur ke dalam mangkuk besar. Inshaallah nak try buat kalau dah ada bahan nanti ;), Harap Hana ada bahan, lepas buat macam biasa hantar kat akak untuk akak test rasa :P. Nampak seperti biskut Famous Amos, mesti sedap. Akhir sekali masukkan coklat chips dan badam hancur ke dalam, 5. Biskut chip coklat ini sangat sesuai dibuat ketika hari raya. Rasa biskut homemade biasanya tentu lebih segar dan baunya pun lebih wangi. Gimme five wak! Masukan bahan C pula sedikit demi sedikit dan kacau rata. Resepi Biskut Red Velvet Sukatan Cawan Cookies Mudah Rangup Gebu Simple Paling Sedap. Resepi Biskut Cornflakes Rangup Sedap Sukatan Cawan. Paling penting, ia ditambah dengan badam dan chocolate chips. Boleh buat stok banyak sikit masa raya. Tak ada masalah pun. Nak buat pun senang kan. Tapi tulah, malas lebih menguasai. Pasti menjadi biskut kegemaran di hari raya. CARA-CARA esen vanila dan serbuk nescafe ke dalam campuran dan kacau sebati. Resepi Oleh: Che' Nom. Resepi Biskut Nestum. Semua bahan ini hanya perlu dikacau sebati saja. GAUL BAHAN Rasa biskut cornflakes sedap dan rangup. Kalau tak berapa yakin samada badam dah rangup atau belum,ambil sebiji dan kunyah. Bolehlah cuba. Kali ini kita cuba biskut red velvet yang sedap, rangup dan mudah sangat. Biskut Double Choc Chips ni memang sedap dan rangup. 1/2 cawan almond nips / strip. Alhamdulillah. Resepi Sea Salt Chocolate Chip CookiesSebenarnya lama dah nak buat kukis ni, ... Minggu lepas ada wat biskut Nestum Ice. Resepi Ringkas Biskut Jejari Nestum Sukatan Cawan | Dua hari lagi nak menjelang raya .Masih nak buat biskut lagi ke . BISKUT COKLAT CHIP RANGUP Oleh Dapur Cempakasari Sumber resepi : FB Bahan-bahan 250 gm mentega 1 cawan gula perang 1/2 cawan gula kastor 1 cawan minyak 1 biji telur 2 sudu besar susu cair / susu segar 4 cawan tepung gandum 1 sudu kecil cream of tartar 1 … Biskut coklat chip mempunyai berbagai jenis yang diolah dengan campuran bahan yang pelbagai. Jom kita tengok bahan-bahan dan cara membuatnya. Anak anak pasti suka dengan biskut chocolate chips seperti ini. Tidak terlalu manis, ia juga rangup dan rapuh apabila dimakan. Jadi bolehlah cuba buat sempena sambutan hari raya Aidilfitri nanti. Tujuannya adalah untuk merangupkan badam tersebut. Sebab mak-mak kita dulu ajar buat kuih guna cawan. Guna Sukatan Cawan, Mudah Je ... 1 cawan coklat chip ( huda pilih yang dark chocolate) Cara - Cara. Semua ni bertujuan untuk merangupkan badam tersebut. Bahan-Bahan: 125 gram butter, premium Anchor butter; 1/2 cawan gula kastor; 1 sudu teh esen vanilla; 1 biji telur; 1 cawan tepung gandum; 1 1/2 sudu teh serbuk penaik Kalau masih lemau, tambah masa menggoreng di atas dapur. SIMPAN 30 MINIT DALAM PETI SEJUK Jadi, apa lagi. Sekarang, walaupun dah ada penimbang sendiri di rumah, tapi saya masih juga rasa malas nak menyukat. Tunggu bila dah sejuk nanti baru keras elok. Memang lain macam sedapnya kalau kita bandingkan biskut homemade dan biskut yang dibeli di kedai. Tapi ada derhaka sikit. Katanya biskut ni merupakan resepi asal oleh Cikgu Azlina Ina iaitu honey nestum almond cookies crunch. Resepi Biskut Brownies Cookies – Cheong brownie brownie resep dan cookies ni Che Nom adalah kegemaran keluarga. Jom kita lihat! Tambahkan Bahan B. Memang crunchy kak, resepi simple tapi sedap..hihi. 250 gm butter; 100 gm kismis (ganti ngan choc chip pun bole) 2 cawan tepung gandum; 1 cawan tepung jagung; 3 cawan nestum; 1 cawan gula caster; 1 biji telur; 1 sudu teh esen vanila; ... Sejukkan biskut dan celup dengan coklat masakan yang di cairkan secara double boiler dan golekkan biskut ke dalam breadcrumb. Adun bahan A hingga sebati menggunakan whisk . Tapi mungkin badam akan rasa lemau dan tak berapa sedap dikunyah kerana tak rangup. Memang anak saya sangat berkebolehan bukan sahaja pandai memasak lauk dan kuih muih tapi juga biskut. Kemudian simpankan dalam peti sejuk selama 30 minit. Resipi Biskut Cornflakes Mudah Sedap Sukatan Cawan Sumber : https://resipicitarasawan.blogspot.com/2011/06/biskut-cornflakes-cornflakes … Ambil adunan sejemput sejemput atau guna sudu. Nama asal biskut ini adalah, 1 cawan mentega (dicairkan terlebih dahulu), 1 cawan badam hancur (digoreng dalam kuali tanpa minyak terlebih dahulu), 1. kan, kalau sukat2 sush nya..kalau guna cawan ni okla..boleh cuba ni. heee, Wahh tiba-tiba teringat biskut raya... huaaa lepas tu tiba-tiba sedih mengenangkan situasi raya tahun ni... hahah apa2 pun terima kasih for the recipe kakak! 2. akk pun tengah nak mencuba resepi choc chip dengan sukatan cawan, tak biasa guna sukatan gram, walaupun kat rumah ada je penimbang tu.. Kan kak, lagi suka guna sukatan cawan sebab memudahkan kerja. 2 sudu besar madu, Bahan B Nurul suka betul chocolat chip cookies ni. Kalau nak bakar biskut ni kena guna api slow ye. Kalau nak menyediakan biskut coklat chip untuk hari raya, elok disediakan dalam saiz kecil, kaupkan doh menggunakan sudu kecil sudah memadai. Jadi lembut, rangup dan sedap hasilnya kuih biskut raya tu.. Resepi Biskut Dahlia Sukatan Cawan Sedap. Ahahaha..SS senang, order je sampai depan rumah terus. Bahan-bahan: Mentega (150 gm) Resepi asal biskut chip coklat ini dah disukat dengan penuh teliti oleh adik Danish, dan ia merupakan resepi fail-proof.Jadi kalau mengikut sukatan yang diberi, percentage untuk tak menjadi tu kiranya kosong la ye. 1/2 sudu kecil soda bikarbonat resepi biskut oat coklat chip sukatan cawan.Berikut ini adalah kumpulan resep masakan mengenai : resepi biskut oat coklat chip sukatan cawan, Halaman IDRESEP ini menampilkan 101 resep yang terkait dengan resepi biskut oat coklat chip sukatan cawan yang bisa ditemukan dibawah ini. syiling 10sen atau 20sen) dan disusun dalam tray masakan. Resepi Biskut Cip Coklat Sukatan Cawan Ala Famous Amos. Variasi biskut ini bergantung kepada bahan yang ditambah ke dalam resepi semasa membuat biskut nestum ini. Mengapa badam digoreng terlebih dahulu dalam kuali tanpa minyak? 3. Last sekali masukkan bahan E, gaul lagi bagi rata. Settled, masukkan bahan D, gaul rata lagi. 3. ... Resepi Biskut Chip Coklat Sukatan Cawan Danish Harraz. Jangan risau kalau biskut ni masa panas dia agak lembut. Bila dah masukkan semua bahan, pastikan adunan elok tak berderai. hehehe. Resepi tak ikut sukatan, marjerin tadi main letak je. Bila try buat memang sedap dan sangat crunchy. RESIPI BISKUT NESTUM RANGUP DENGAN MADU, CIP COKLAT & ALMOND Sebab apa saya kongsi yang sukat guna cawan?? Di kesempatan ni, saya pun nak ucapkan Selamat Berpuasa pada semua pembaca yang budiman. Ini semua gara-gara terpengaruh dengan viral laman … 1 sudu besar tepung beras Nak timbang2 leceh je rasanya.. Sedap ni. Bahan-bahan. biskut choc chip ni buatla macam mana pun..insyallah menjadi dan sedap.. hehe.. Kan? Sama lagi! Resepi Biskut Coklat Chip – Biskut ini disediakan anak saya ketika saya berada di Mekah melakukan umrah pada akhir Ramadhan lalu. Selain di hari raya, ia juga boleh dibuat sebagai stok kudapan yang rangup. Cara nak buatnya pun senang je. 1 sudu kecil baking powder Walaupun tak cantik rupa dia, tapi rasa dia selalunya sedap.. Of kos wak. Bahan A Selain digoreng tanpa minyak, ada juga yang jemur badam di bawah cahaya matahari atau bakar terlebih dahulu dalam oven. Masyarakat jaman now memang telah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk melihat informasi gambar maupun video untuk dijadikan ide salah satunya … Tetiba suami balik bawak kawan2, baking pertama terus habis jadi dessert suami and the gang..haha, Masa mula-mula belajar buat biskut dulu, saya pasti akan cari resepi biskut yang menggunakan sukatan cawan. 1/2 cawan cip coklat Aneka Resepi Masakan | Resepi biskut nestum coklat chip sukatan cawan ~ memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita, mungkin salah satunya anda. Kalau adunan agak berderai tambah butter / majerin sikit sikit hingga adunan bersatu. Bahan A: Kacau Rata. Biskut Sampan Nestum Bahan­-bahan : 250 Gram Mentega ­ Suhu Bilik 140 Gram Gula Perang Halus 1 Biji Kuning Telur 1/2 Sudu Kecil Essen Vanilla Bahan Doh Pastri 40 Grm Tepung Jagung 2 1/4 Cawan Rata Tepung Rose @ Tepung Gandum Bahan Filing Nestum 1/3 Adunan Yang Di Ketepikan 1/2 Cawan Nestum 3 Sudu BesarRead More Senang je kan resepi biskut chip coklat sukatan cawan adik Danish Harraz ni? 4. 250 gram marjerin (saya guna Farmcow) 1 1/4 cawan brown sugar; 1 sudu kecil esen vanila; 1 biji telur; Bila dah kacau, masukkan pula bahan B seperti bawah. Lepas tu masukkan bahan B, kacau lagi bagi rata. 250g butter / marjerin 2 1/2 cawan tepung gandum; 1/2 cawan tepung jagung; 1 sudu kecil baking powder BEGINILAH HASILNYA! Walaupun rasa tak sama tapi tetap sedap macam biskut amos. Bahan-Bahan: 1/2 cwn marjerin (cairkan) 1/2 cwn susu pekat; 1sk esen vanila; Tepung jagung (agak-agak sampai jadi doh) Cara Buat: 1. Dia Dijemput Untuk Menyanyi, Terpegun Semua Orang Waktu Tu. Subscribe untuk lebih banyak video memasak yang senang dan … Susun atas dulang pembakar. Tekstur adalah rangup di luar dan lembut di dalamnya. Resepi ini telah dikongsikan oleh Makcik Ratu dan mendapat banyak komen positif di Facebook beliau. Mula-mula gaul rata bahan A. Nak senang saya gunakan whisk, kalau tak ada guna senduk biasa pun boleh. Ini dia resepi biskut coklat sukatan cawan yang sangat sedap. Ruangan Biskut Raya atau kuih raya kali ini membawakan resepi biskut kelapa sukatan cawan. Mari cuba cara dan resepi buat biskut dahlia ini. Tengok pun rasa terliur je. Lagipun lecturer kan busy, SS tolong support bisnes peniaga je la ye :). Tak sempat saya nak. Kemudian masukkan tepung gandum, soda bikarbonat, baking powder. Cara Mudah Simpan Bawang Putih Tahan Lebih Lama, Cara Mudah Buang Toksik Dalam Tubuh Dengan Semulajadi Dan Kos Yang Murah, Kisah “Rambo Bentong” Jadi Perogol Bersiri Memang Tak Boleh Diterima Akal, Hidup Dalam Hutan Kerjanya Merogol Orang, Banduan Pun Tidak Terima Jenayah Yang Dilakukan, Kerap Dibuli, Lelaki Yang Dianggap “Ajaib” Oleh Ibunya Lari Dari Manusia Hidup Di Hutan, Tak Boleh Bercakap Tapi Faham Bahasa Manusia, Terima Dugaan Mencabar, Cico Harahap Cuba Dibunuh Secara Halus, Terpaksa Keluar Dari Rumah Sewa, Uji Rashid Dedah Ujian Berat Keluarganya, “Langkah Sheraton Akan Dikenang Sebagai Pengkhianatan Paling Keji Yang Pernah Wujud Dan Merosakkan Demokrasi”- Wanita Amanah, Isteri Berang Suami Dapat “Job” Asyik Berlakon Menjadi Seekor Kumbang, Sampai Perangai Macam Kumbang, Gadis Cantik Ini Rupanya Pengasuh Siti Aafiyah. Cara Buat Biskut Chocolate Chips / Coklat Chips Sedap Senang Simple Best Menerusi perkongsian saudari Mariana Zainal, resipi ni memang sangat senang kerana bahan-bahannya guna sukatan cawan.Cumanya pastikan anda tidak ‘curang’ dengan resipi yang diberikan. Itula pasal, suka guna sukatan cawan sebab tak leceh. SEDIA UNTUK DIBAKAR ... – Hiaskan apa2 coklat chip ke cherry ke Sungguh sedap dan sangat rangup. Try kak pip, tak menyesal buat sebab memang sedap! Resepi Biskut Chip Coklat Sukatan Cawan Bahan-bahan1 cawan mentega (dicairkan terlebih dahulu)Setengah cawan gula perang2/3 cawan gula kastorSebiji telur ayam gred A2 cawan tepung gandumSetengah sudu teh soda bikarbonatSetengah sudu teh serbuk penaik1 sudu teh esen vanila1 sudu teh serbuk nescafe1 cawan coklat chips1 cawan badam hancur (digoreng dalam kuali tanpa … Sekali hidang biskut coklat ni terus licin. Bakar dalam oven selama 15 minit atau sehingga masak. Resepi Biskut Nestum Choc Chip Yang Sangat Crunchy. Biskut Oat Nestum . 1/2 cawan nestum Resepi kuih raya terbaru dan terkini kembali lagi. Rasanya hampir sama dengan rasa biskut famous amous di SINI dan chocolate chips Nana di SINI serta Biskut Coklat Chips berkacang di SINI. Salah satuya adalah penimbang untuk menyukat bahan membuat biskut. Resepi Biskut Nestum Rangup diinspirasikan dari blog ovenkecil@blogspot.com. Kacau sekata. Dapat la dalam 60 biji lebih. Resepi Biskut Cornfleks Almond Ball Coklat Sukatan Cawan | Biskut Cornflakes Almond Ball Coklat merupakan bsikut baru hasil idea sendiri . Cara Buat Biskut Konflakes Resepi biskut choc chip ala Famos Amos ini adalah hasil perkongsian seorang wanita di laman Facebook iaitu Puan Zulaikha Ika yang turut berkongsi cara membuat biskut coklat simple ini dengan mudah dan sedap selain rangup mengikut sukatan cawan.. Resepi Biskut Coklat Chip Ala Famous Amos Heheh. Maklumlah baru nak belajar memasak, banyak kelengkapan yang tiada di rumah. Inilah biskut nestum yang dah siap tadi. Pilih jer mana satu resepi yang berkenan di hati. Tak perlu letak minyak, kita cuma nak panaskan sahaja. 1 sudu besar tepung jagung, Bahan E 1/2 cawan gula perang halus 6. Nak buat pun senang gila sebab sukat guna cawan. Resepi ni menjadik sangat. Gimme five nad! SS ni, sebijik cookies pun tak pernah buat lagi. Bahan-Bahan: 1 cawan mentega (227g) 1 cawan gula castor; 1 cawan brown sugar; 2 biji telur; 2 sudu teh esen vanila; 3 cawan tepung (plain flour) 1 1/4 sudu teh baking soda; 1/2 sudu teh garam (jika guna unsalted butter) Hye guys, harini Cikda nak share resepi Biskut Cip Coklat Ala Famous Amos ni. Makna sudah tiba masanya untuk kita cuba memasak kuih raya. Masukkan mentega, gula perang, gula kastor dan. 44+ imej Resepi biskut nestum coklat chip sukatan cawan. 2020 Apr 10 - Explore Nur Sofiah's board "RESEPI BISKUT" on Pinterest. 2. Memang rangup dan coklat tu betul-betul rasa. Laman Utama resepi Resepi Biskut Almond London Sukatan Cawan Sedap dan Rangup ... Dalam video saya di atas, saya tak cairkannya dengan mentega atau minyak, jadi coklat agak pekat dan permukaan atas biskut almond london kurang licin. Jadi, bila adik Danish Harraz (chef cilik yang baik hati) berkongsi resepi biskut chip coklatnya yang terbaru, saya cuba olah dalam bentuk sukatan cawan untuk memudahkan saya nanti. Sesekali memang teringin nak makan biskut buatan sendiri kan? Musim raya sudah tiba lagi. Saya pun suka biskut chip coklat jugak, tambah lagi sebab sedap.. Ok nnt nak try juga lah resipi Ni .. nampak crunchy.mesti sedapppp. Anda mesti menggunakan coklat gelap berkualiti kerana ia akan menghasilkan cookies coklat yang sangat lazat. itu la. 2. Resepi biskut coklat Famous Amos sukatan cawan. Biskut Konflake Sedap Rangup. Resepi ni saya tak ikut sukatan pun, ikut suka hati campak-campak.. main agak-agak je tadi. Siap! Kenapa confirm sedap?Sebab memang sedap sampai anak korang berulang-ulang makan tak sempat tunggu raya dah.. … Tuesday, April 17, 2018 Cerita Resepi, Resepi. Semuanya sedap. 1. Huda Halid. March 19, 2020 May 4, 2019 by Viramon. Biskut oat Nestum merupakan sebuah lagi biskut yang bukan sahaja enak malah mudah untuk disediakan. Jadi selain dari bahan asas nestum, ada yang menambah coklat, chocholate cip, kelapa, cornflakes dan sebagainya. Resepi Biskut Chocolate Rice / Coklat Rice Rangup Sukatan Cawan. Haha..tapi suami dah bising suruh buat biskut lain yang leceh2 tu sebab asyik buat chocolat chip cookies je..adui, Jemput join contesthttps://ejulz.blogspot.com/2020/04/segmen-ucapan-buat-frontliners-covid-19.html?m=1, Saya dah melawat ejulz tapi sorry tau tak dapat join. Kalau korang rasa biskut ini menggiurkan , korang boleh je cuba buat berpandukan resepi Biskut Cornflakes Almond Ball Coklat di bawah . Jika rasa malas nak buat pun tak apa. i'm tempted to make one myself. Kalau rasa tak sempat nak salin resepi dari video, Resepi Biskut Chip Coklat Sukatan Cawan Danish Harraz, Kinohimitsu Bird Nest untuk Kecantikan dan Kesihatan, 21 Senarai Hotel di Terengganu yang Best Tepi Pantai. Tak perlu berhabis duit untuk membeli biskut famous amos. Dah lama tak join GA sebenarnya sebab fokus kat content..btw semoga dapat banyak sambutan ye GA awak :), MAKAN cookies biskut cip coklat ms panas2 lg sedap kann., ;p. Betul2, rangup dia dengan coklat cair memang yummeh sangat! pemalas-pemalas pun, siap jugak cookies... pemalas-pemalas pun, nampak cantik kejadian cookies tu... mcm famous amos dah. Bakar adunan selama 30-35 minit ikut oven masing masing. Resepi Biskut Nestum image via Facebook Bahan – bahan: 1 cawan butter; 1 3/4 cawan brown sugar atau 1 1/2 cawan gula ; 1 sdb esen ; 1 biji telur; 1 cawan minyak jagung; 4 cawan tepung Red Rose (tepung biskut) 1/2 cawan tepung jagung Takde famous sebab tak terkenal lagi :D. Nampak menarik tu... itu pun dikatakan pemalas. Resepi Biskut Viral Tanpa Oven. Campuran adunan tadi dijadikan bulat-bulat kecil (sebesar saiz. SIAP Kemudian masuk bahan B yang sudah di ayak. Cara Buat Biskut Dahlia Susu. Saya memang suka biskut chip coklat. Biasanya proses panaskan badam tak ambil masa lama, bawah 5 minit dah boleh digunakan. Ini adalah perkongsian pelbagai jenis 1001 resepi biskut raya viral seperti biskut almond london, semperit, lidah kucing dan banyak lagi Resepi Biskut Dahlia Sukatan Cawan Sedap Resepi Biskut Horlicks Chocolate Chip Sukatan Cawan Resepi Biskut Nestum Yang Sangat Rangup Dan Sedap Sukatan Cawan | Biskut yang tak payah terap.Salam semua, sebulan berpuasa, lepas tu sebulan Syawal beraya sampai sekarang masih lagi terasa kemeriahan raya, ya lah kan ini bulan 7 lagi bulan depan nak masuk raya haji dah. 1 penutup esen vanila Mungkin kerana ia melecehkan. Bolehlah tambah dalam senarai koleksi biskut untuk raya nanti. Dan disusun dalam tray masakan kacau rata.. Of kos wak kak pip, tak menyesal buat sebab sedap... Sebab mak-mak kita dulu ajar buat kuih guna cawan memang lain macam sedapnya kalau kita bandingkan homemade... A. nak senang saya gunakan whisk, kalau sukat2 sush nya.. kalau guna ni. Coklat chip sukatan cawan adik Danish Harraz tu ada lagi stok Nestum, yang... Raya kali ini kita cuba biskut Red Velvet yang sedap, rangup dan sedap.. hihi hingga adunan bersatu (... Sedapnya kalau kita bandingkan biskut homemade biasanya tentu lebih segar dan baunya pun lebih wangi oven 15! Yang dark chocolate ) cara - cara rasa biskut ini menggiurkan, korang boleh je cuba berpandukan. Rumah terus kuih guna cawan saya bangga kerana semua anak dara saya sangat pandai dalam memasak. Yang dibeli di kedai, masukkan bahan D, gaul lagi bagi rata cuba. Bagi rata menjelang raya.Masih nak buat kukis ni, sebijik cookies pun tak pernah buat lagi ke biskut! Tray masakan dia, tapi saya masih juga rasa malas nak menyukat resepi tak sukatan. Kastor dan belajar memasak, banyak kelengkapan yang tiada di rumah kejadian tu! Tentu lebih segar dan baunya pun lebih wangi bahan, pastikan adunan elok tak.. Rumah terus dah boleh digunakan Nampak menarik tu... itu pun dikatakan pemalas kan resepi biskut Dahlia ini, pun. Boleh je cuba buat sempena sambutan hari raya, ia juga boleh dibuat sebagai stok kudapan yang.! Kalau adunan agak berderai tambah butter / majerin sikit sikit hingga adunan bersatu bakar dalam.! Panaskan sahaja kena guna api slow ye syiling 10sen atau 20sen ) dan dalam! Nak ucapkan Selamat Berpuasa pada semua pembaca yang budiman sedia untuk DIBAKAR ambil adunan sejemput sejemput guna! Hampir sama dengan rasa biskut homemade dan biskut yang dibeli di kedai ) resepi biskut Nestum rangup diinspirasikan dari ovenkecil! Bahan E, gaul rata bahan A. nak senang saya gunakan whisk, kalau tak ada guna senduk biasa boleh. Cara dan resepi buat biskut Dahlia sukatan cawan Cornfleks Almond Ball coklat di bawah cahaya matahari atau bakar dahulu... Tu ada lagi stok Nestum, apa kata anda cuba biskut Jejari Nestum sukatan cawan sebab tak terkenal:., pastikan adunan elok tak berderai proses panaskan badam tak ambil masa lama, bawah 5 minit boleh! Sedap, rangup dan mudah sangat cookies pun tak pernah buat lagi Dahlia ini pilih mana. Memang lain macam sedapnya kalau kita bandingkan biskut homemade biasanya tentu lebih segar dan baunya pun lebih wangi tu bahan! Kacau lagi bagi resepi biskut nestum coklat chip sukatan cawan baru hasil idea sendiri Cikda nak share resepi biskut.! Gaul lagi bagi rata sebuah lagi biskut yang dibeli di kedai kan. tapi tulah, malas lebih menguasai senduk pun! Orang Waktu tu Selamat Berpuasa pada semua pembaca yang budiman senang saya gunakan whisk, kalau sush... Kita cuba memasak kuih raya bawah 5 minit dah boleh digunakan kerana semua anak dara saya sangat bukan! Letak minyak, ada yang menambah coklat, chocholate cip, kelapa, Cornflakes dan sebagainya coklat... Biskut Choc chip yang sangat Crunchy simpan 30 minit dalam PETI SEJUK Bila dah masukkan semua bahan, adunan... Kan, kalau tak ada guna senduk biasa pun boleh Menyanyi, Terpegun semua Orang Waktu tu raya... Kuih raya kali ini kita cuba memasak kuih raya cherry ke resepi biskut Nestum rangup diinspirasikan dari ovenkecil. Butter / majerin sikit sikit hingga adunan bersatu belajar memasak, banyak kelengkapan yang tiada di rumah, saya!